Jak si usnadnit čištění struhadla na sýr?
Struhadlo na sýr je skvělým pomocníkem v kuchyni, ale s jeho čištěním to už tak skvělé není. Důkladné vyčištění struhadla od zbytků sýra je pořádnou výzvou i pro trpělivé hospodyňky. Pokud se do čištění pustíte pomocí kuchyňské houby, ne vždy se to povede na jedničku. A nepomáhá ani dlouhé vymývání sýra pod tekoucí vodou.
Jak si tedy poradit? Pomůže citrón, který má v kuchyni poměrně široké využití. Sáhněte po něm i při čištění struhadla na sýr. Šťáva rozpouští zbytky sýra i v těch méně dostupných zákoutích struhadla a zároveň působí dezinfekčně a antibakteriálně.
Jak na to?
Citron překrojte na polovinu a nastrouhejte ho na struhadle, na kterém jste strouhali sýr. Nechte citrónovou šťávu pár minut stékat po struhadle. Potom struhadlo důkladně omyjte pod horkou vodou – zbytky sýra by měly být odstraněny. Pokud ne, postup zopakujte. Chcete-li odstranit již částečně usušený sýr ze struhadla, nejprve namočte struhadlo do vody a teprve poté nastrouhejte citrón.